A fitneszgépek váza acélcsövekből áll. A DHZ Fitness-nek sikerült optimalizálni a csővázak hegesztési folyamatát mely biztosítja a kiváló minőségű és hatékonyabb hegesztővarratokat. Ezért a hegesztő robotok a felelősek, melyek magasabb szinten működnek a folyamatos optimalizálásnak köszönhetően.
A hegesztés a független fémdarabok egyesítését jelenti. A részek szélei melyeket egyesítenek, hő valamint a hegesztési folyamat által folyékonyabbá válnak és egyesítve lesznek egy stabil varrat segítségével. Amint a fém lehűlt a független darabok elválaszthatatlanul egymáshoz lesznek illesztve.
A hegesztővarratok minősége nagyon meghatározó a termék tartóssága szempontjából. Különösen a sportfelszerelések esetében, a kiváló és következetes minőség szükséges a biztonságos használat érdekében.

A terhelés fokozott a fitnesz valamint motorizált sportok esetében ezért a DHZ Fitness sokat dolgozott a hegesztések tökéletesítésén.
A megoldás egy részlegesen automatizált gyártás és a hegesztő robotok használata. A hegesztőkkel ellentétben a robotok növelik a termelést és tökéletesítik a hegesztés minőségét. A robotokkal készített hegesztésnek számos előnye van a manuális hegesztéssel szemben.
A hegesztés minősége sokkal kiválóbb ugyanazzal a hegesztési eljárással.
A robotizált hegesztési folyamat során a paramétereket figyelemmel lehet kísérni a minőség biztosítása érdekében.
A robotizált hegesztés lecsökkenti az alkatrészek gyártásának idejét.
A fröcskölőmentes hegesztési folyamatnak köszönhetően majdnem teljesen elhagyhatóak a végső munkálatok.
A robot hegesztésnek számos egészségügyi előnye van a dolgozókra nézve mivel így már nem szükséges a közvetlen eljárás.
A hegesztő robotok vásárlása költséges de megéri a befektetést egy bizonyos gyártási szint felett. Mint a DHZ nagytételbeni gyártási eljárásai.
A DHZ Fitness számos hegesztői robotokat használ melyek napi szinten bebizonyítják előnyeiket.
Nem csak a termék minőségére van jó hatással- a robotizált hegesztés kifizetődőbb is. A gyártási ciklus, a komplexebb eljárások esetében is könnyebben megvalósítható egy robot által, a gyártás ideje valamint költsége is csökkenthető.

Ez a megtakarítás észrevehető a fitnesz felszereléseinkre vonatkozó számításokban. Várjuk kérdéseiket a DHZ fitneszgépekkel valamint fitnesz felszerelésekkel kapcsolatban.”